miércoles, 25 de marzo de 2015

Festival Balears

Festival de teatre grecollatí 2015

Entre el 13 i 20 de març de 2015 s'ha dut a terme el XVIII Festival de teatre grecollatí de les Illes Balears, d'acord amb el programa preestablert, al qual s'hi ha afegit un dia més a Mallorca. Així doncs, hem tingut representacions el dia 13 a Eivissa, el 16 i 17 a Palma i el 20 en Es Mercadal. La participació d'alumnes enguany ha batut rècords respecte a edicions anteriors: hi ha hagut uns 800 alumnes més a Malllorca i també s'ha incrementat la participació a Eivissa i Menorca.
Les dues obres representades han estat ben rebudes pels alumnes i professors: l'Electra del grup GAT ens ha presentat una versió actualitzada de la tragèdia. El fet que l'acrtriu principal fos joveneta (18 anys) i la seva gran força dramàtica ha fet que els alumnes entenguessin a la perfecció el conflicte generacional que s'hi representa, alhora que el personatge de Sòfocles, dut al seu destí per les circumstàncies que l'envolten, ha aflorat de manera clara. Per la seva banda TeatrEROS ens ha oferit una Senalleta que, malgrat totes les dificultats que ha tingut el grup (pèrdua de director i actors a darrera hora, etc), ha conservat tot el sentit còmic de Plaute i tot l'"acetum italicum" que el caracteritza. Les seves crítiques a qüestions de la realitat actual (discriminació del català, abús de l'SGAE, etc.) han estat tocs d'humor agraïts pel públic. La posada en escena ha usat de recursos hàbils per tal de suplir fragments incomplerts de l'obra o per acostar l'embolic propi de la comèdia al públic jove.
Els professors han manifestat, un cop més, la idoneïtat de l'activitat i la seva utilitat pedagògica i ens han manifestat el seu desig de continuar amb el Festival de Teatre. Esperem que això pugui ser una realitat i que les institucions educatives ens vulguin ajudar en el futur, ja que de moment estem en la més gran de les precarietats i els grups teatrals participen gairebé de forma altruïsta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario